0522-262900

Rolstoelvervoer

TAXI “de REEST” verzorgt ook uw rolstoelvervoer zoals ú dat wilt. Bent u aangewezen op vervoer in een rolstoel, dan houdt TAXI “de REEST” ook u mobiel. Wij beschikken over speciaal aangepaste bussen waarmee u met een gerust hart kunt reizen. Al onze chauffeurs die deze rolstoeltaxi's besturen, hebben een speciale opleiding "doelgroepenvervoer" gevolgd en deze met succes afgerond. Bij deze opleiding moet de chauffeur ook zelf in een rolstoel plaatsnemen. Zo ervaart hij/zij hoe het voelt en merkt dan ook dat hij/zij zijn rijgedrag moet aanpassen om comfortabel te worden vervoerd.

Wat betekent dat voor u?
  • de chauffeur is voorzichtig met het helpen "instappen" via de lift;
  • uw rolstoel wordt vastgezet zodat u veilig reist;
  • de chauffeur past zijn rijgedrag aan;
  • hij zal u helpen zodra u op de plaats van bestemming bent.
Heeft u een scootmobiel, ook dan kunnen wij u vervoeren. Houdt u er wel rekening mee dat u zowel bij het in- en uitladen als ook tijdens de rit niet in de scootmobiel kunt blijven zitten, dit i.v.m. veiligheidsoverwegingen. U moet dan plaatsnemen op een zitplaats van de taxi.

In 2001 is landelijk de Code VVR (Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden) opgesteld. Hierin is opgenomen hoe rolstoelinzittenden zo veilig mogelijk vervoerd kunnen worden. Uiteraard conformeert TAXI “de REEST” zich aan deze code.

Naast het vervoer met grote bussen geschikt voor meerdere rolstoelen hebben wij ook de beschikking over een tweetal volkswagen caddy’s, beide ingericht conform de code VVR geschikt voor het vervoer van 1 persoon in een rolstoel.